Начало методологического становления гипотез классической физики - Агаси Геворкян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Գ. Գալիլեյը շնորհիվ իր նոր մեթոդի, որի կազմավորման մեջ կարևոր դեր էր կատարում հիպոթեզը, հանդիսանում է դասական ֆիզիկայի հիմնադիրը։ Ի տարբերություն Ռ. Դեկարտի հիպոթեզների, որոնք սպեկուլյատիվ բնույթ էին կրում, Գ. Գալիլեյը կիրառեց նոր բնույթի հիպոթեզներ, որոնք համեմատվում էին փորձնական տվյալների հետ։ Նոր բնույթի հիպոթեզների կիրառման մեջ կարևոր դեր կատարեց աբստրահումը, որի շնորհիվ բնական երևույթները տարրալուծվում են բաղադրիչ մասերի և դիտվում մեկուսի։
Keywords: Physics; Science