Общественное сознание—деятельность—культура - Корюн Сарингулян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Հասարակական գիտակցության ըմբռնումը, որպես մարդկային գործունեության համընդհանուր կարգավորիչ մեխանիզմի, բխում է գիտակցության և գործունեության միասնության հիմնադրային մարքսիստական սկզբունքից։ Հասարակական գիտակցության տեսական կոնցեպցիան «արտացոլում» գաղափարի մենաշնորհ հիմքի վրա կառուցելու փորձերը հակասում են այդ սկզբունքին, անարդարացիորեն անտեսելով արտացոլման վերջնական կարգավորիչ ֆունկցիաները մարդկանց սոցիալական գործունեության համակարգում։
Keywords: B Philosophy; Psychology; Religion; Geography; Anthropology; Recreation; B Philosophy; GCC Culture and Cultural Processes