Армения и армяне в «Скифской истории» Андрея Лызлова - Роберт Хачатрян (Հայկական ՍՍՀ գիտությունների ակադեմիա)
Մեր պատմագրության մեջ քիչ է ուսումնասիրված հայկական ազատագրական շարժման ռուսական կողմնորոշման ձևավորման կապը ռուսական հասարակական մտքի հետ։ Այս իմաստով չափազանց հետաքրքիր է XVII դ. ռուս պատմաբան Ա. Լիզլովի «Սկյութացիների պատմություն» գիրքը, որը նվիրված է թաթարների, մոնղոլների և թուրքերի դեմ Ռուսաստանի մղած պայքարի պատմությանը և Օսմանյան կայսրության լծի տակ տառապող ժողովուրդներին այդ լծից Ռուսաստանի օգնությամբ ազատագրելու հարցերին։
Keywords: History; Political Science; Medieval History; D History; J Political Science