Трудовая молодежь Армении в годы Великой Отечественной войны - Роза Каприэлова (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Հայրենական մեծ պատերազմի տարիներին Հայաստանի երիտասարդությունը սովետական բանակի շարքերը համալրելուց բացի թիկունքում անձնվեր աշխատանքով օգնում էր ռազմաճակատին: Հանրապետության ձեռնարկություններում գործում էին 750 կոմերիտական-երիտասարդական բրիգադներ, որոնցում ընդգրկված էին ավելի քան 6 հազար պատանիներ և աղջիկներ:
Keywords: History; World War II; D History