Полихромия в средневековой архитектуре Армении - Ваник Хачатурян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Հայոց ճարտարապետության բազմերանգության սկզբունքները առաջ են եկել միջնադարյան ճարտարապետության կազմավորման վաղ շրջանում: Մեր քննությամբ բացահայտվել են այն միջոցները, որոնց օգնությամբ իրացվում էին բազմերանգության սկզբունքները կոնկրետ հուշարձանների վրա:
Keywords: N Fine Arts; NA Architecture