Армянский серебряный ковш XVI века - Александр Каковкин (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Էրմիտաժում պահվում է հայերեն մակագրությամբ մի արծաթյա շերեփ (УЗ-793): Յոթանասուն տարի առաջ Հ. Օրբելին, ուսումնասիրելով համանման երկու շերեփներ (1549 թ. և 1586 թ.), դրանք համարել է Լվովում ապրող հայ վարպետների աշխատանքը: Հրապարակվող հուշարձանը իր չափերով, կատարման տեխնիկայով, ոճով, գեղազարդերով և դրանք երիզող մակագրության հարազատությամբ խիստ նման է հիշյալ շերեփներին:
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Costume, Jewelry