Переселение армян в Закаспийскую область (конец XIX—начало XX вв.) - Владимир Григорянц (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
XIX դ. վերջին կապիտալիզմի արագ զարգացումը Ռուսաստանում և անգլո-ռուսական հակասությունների սրումը հանգեցրին Թուրքմենիան Ռուսաստանին միացնելուն: Թուրքմենիան Ռուսաստանին միացնելու հետևանքներից էր Անդրկասպյան մարզում Պարսկաստանից, ինչպես նաև Ռուսաստանից և նրա ազգային ծայրամասերից՝ մասնավորապես Անդրկովկասից, ներգաղթած բնակչության զգալի աճը:
Keywords: History; Modern History; Demography; Population; Vital Events; Colonies and colonization; Emigration and immigration; International migration; D History; H Social Sciences; J Political Science