Октябрьская революция—главное событие XX века - Константин Худавердян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Մեծ Հոկտեմբերի համաշխարհային պատմական նշանակությունն այն վիթխարի ազդեցության մեջ է, որ XX դ. այդ գլխավոր իրադարձությունը ունեցավ մարդկային հասարակության կյանքի բոլոր ոլորտներում: Համաշխարհային հեղափոխական պրոցեսի արագացումը, ազգային-ազատագրական շարժումների աննախընթաց վերելքը և համաշխարհային սոցիալիստական սիստեմի առաջացումը մեծ Հոկտեմբերի անմիջական հետևանքն էին:
Keywords: History; Political Science; D History; J Political Science