К характеристике понятия «практическая идея» в философии Гегеля - Валентина Осипова (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Գիտատեխնիկական հեղափոխության դարաշրջանում հասարակական պրակտիկայում առանձնակի ակտուալ նշանակություն է ստանում նյութական ու հոգևոր սկզբունքների փոխհարաբերության հարցը: Այս առումով ուշագրավ է Հեգելի ուսմունքը տեսական ու պրակտիկ իդեայի, տեսական ու պրակտիկ ճանաչողության մասին:
Keywords: B Philosophy; Psychology; Religion; B Philosophy