Армянские сказки на страницах русских дореволюционных изданий - Сюзанна Гуллакян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Հայկական հեքիաթի մինչհեղափոխական ռուսերեն հրատարակություններից է Ավգուստ ֆոն-Հակստհաուզենի «Закавказский край»-ը (1857), որի էջերում տպագրվել են հայկական չորս հեքիաթներ: Այդ առաջին հրապարակումը հետագա ուսումնասիրությունների համար պահպանել է համաշխարհային լայն ճանաչում գտած հեքիաթային սյուժեների հայկական տարբերակները:
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Language and Literature; Folklore; Literature