Локализация урартского царского города Арцашку - О. О. Карагезян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ասորեստանի արքա Սալմանասար III-ը (859-824 թթ. մ. թ. ա.) դեպի Հայկական լեռնաշխարհ կատարած իր արշավանքներից մեկի նկարագրության մեջ հիշատակում է Ուրարտուի արքայական Արծաշքու քաղաքի գրավման մասին: Հիշյալ արքայական քաղաքը ենթադրաբար տեղորոշվում է բազմաթիվ վայրերում, այդ թվում նաև Մանազկերտ, Արծկէ և Արճէշ քաղաքների տարածքում:
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Ancient History; Geography; Topology; History; D History