Наапет Кучак в русском переводе - А. А. Акопова (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Օտար պոեզիայի թարգմանության միջոցով ռուս գրականության մեջ թափանցող պատկերներն այն նորն են, ինչ վերցնում է ռուսական գեղարվեստական մտածողությունը օտար քնարերգությունից: Յուրաքանչյուր թարգմանիչ քնարական պատկերի գաղտնիքը բացահայտում է իր տաղանդի չափով, հայրենների հեղինակի գեղարվեստական ըմբռնման իր հասկացությամբ:
Keywords: Literature; Language and Literature; Translation and interpretation