Ростовщический клан Иддин -Кубе - Л. Н. Биягов (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Մ. թ. ա. երկրորդ հազարամյակում էկոնոմիկայում ապրանքա-շուկայական տնտեսության թերզարգացածության պատճառով հսկայական դեր էր խաղում վարկը: Ամբողջ Հին Արևելքում վարկը կրում էր վաշխառուական բնույթ և ուներ մեծ տոկոս (միջին հաշվով 33%): Նշված ժամանակահատվածում Ասորեստանում առաջանում են վաշխառուական տոհմեր,որոնցից մեկը Իդդին-Կուբե տոհմն էր:
Keywords: History; Ancient History; Economic History and Conditions; D History; H Social Sciences