К наследию В. Н. Татищева - Р. Г. Хачатрян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Վ. Ն. Տատիշչևը ռուս պատմագրության մեջ առաջինն է շրջանառության մեջ դրել և գիտական մեկնաբանություն տվել ռուսական տարեգրություններում և գրավոր հուշարձաններում պահպանված այն նյութերին, որոնք վերաբերում են Հայաստանի և հայ ժողովրդի պատմությանը: Վերոհիշյալ նյութերը տեղ են գտել Վ. Ն. Տատիշչևի Ռուսաստանի պատմությանը նվիրված աշխատության երկու հրատարակություններում, ինչպես նաև «Лексикон»-ում:
Keywords: History; D History