На рубеже 9-ой и 10-ой пятилеток - В. И. Газанчиян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Սովետական ժողովուրդը պատվով կատարեց ՍՍՀՄ ժողովրդական տնտեսության զարգացման IX հնգամյակի առաջադրանքները: Արդյունաբերության համախառն արտադրանքն աճեց 43%-ով: Կուսակցության սոցիալ-տնտեսական քաղաքականությանը համապատասխան հնգամյակի տարիներին ստեղծվեցին անհրաժեշտ պայմաններ կոմունիստական շինարարության առավել մեծ խնդիրների իրագործման համար:
Keywords: Modern History; Social Sciences