«Жулфимской язык», упоминаемый В. Н. Татищевым - Роберт Хачатрян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
XVIII դ. ռուս ականավոր պատմաբան Վ. Տատիշչևը իր նամակներից մեկում նշում է, որ ինքը փորձել է կազմել մի շարք լեզուների (այդ թվում՝ հայ-ռուսերեն) համառոտ թարգմանական բառարաններ: Այդ նամակում հայերենից անմիջապես հետո հիշատակվում է «жулфимской» լեզուն:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature