Хронология систем летосчислений по армянским источникам «Армянская эра» - П. М. Мурадян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
«Հայոց թվականը» խարսխված է Էաս Աղեքսանդրացու գլխավորությամբ 561/2 թ. սահմանած պարբերաշրջանի վրա՝ 532 տարվա տևողությամբ (28X19): Սկզբնաղբյուրների համադիր քննությամբ պարզվում է, որ այս նոր պարբերաշրջանը մեզանում պաշտոնապես ընդունվել ու գործածության մեջ է դրվել 584 թվականին կամ՝ նրան մերձ շրջանում, հաշվարկումն սկսելով 552 թվականից:
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Chronology; Calendar