Назначение сооружения Е'ARКIU по данным хеттских текстов - А. Б. Аракелян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Խեթական սեպագիր բնագրերում հաճախ հանդիպող E՚ arkiu (արկիու) տերմինը թարգմանվում է իբրև «տաճարի մաս», առանց նրա նշանակության բացահայտման: Խեթական մի շարք բնագրերի քննությունը պարզում է, արկիու կոչվող շինությունը կապված է եղել ծիսական տոնակատարությունների հետ և նրանում տեղի են ունեցել պաշտամունքային արարողություններ՝ աղոթք, զոհաբերություն, ծիսական խրախճանք, որոնք ուղեկցվել են երգեցողությամբ, աստվածներին նվիրված գինարբուքով և նվագակցությամբ:
Keywords: Auxiliary Sciences of History; Inscriptions; Epigraphy; N Fine Arts; NA Architecture