Материалы по истории армянского народа в трудах Н. М. Карамзина - Р. Г. Хачатрян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ռուս նշանավոր պատմաբան Ն. Մ. Կարամզինը առաջիններից մեկը գիտական շրջանառության մեջ է դրել ռուս-հայկական հարաբերություններին և հայ ժողովրդի պատմությանը վերաբերող արժեքավոր նյութեր՝ քաղելով դրանք ռուսական արժանահավատ տարեգրություններից, գրական հուշարձաններից, զանազան արխիվներից: Այդ նյութերը այսօր էլ պահպանել են իրենց աղբյուրագիտական նշանակությունը:
Keywords: History; D History