Универсалии прагмонимов (На материале армянских, русских и английских торговых названий) - С. А. Асланян; З. П. Комолова (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Հնդեվրոպական երեք տարբեր խմբերին պատկանող լեզուների՝ ռուսերենի, հայերենի և անգլերենի իրանվանումների վերլուծության միջոցով բացահայտվում են նրանց պատճառաբանվածության ընդհանուր գործոնները, որոնք և որակվում են իբրև իրանվանումների հանրույթներ (ունիվերսալիաներ): Միաժամանակ ցույց է տրվում նաև այդ կարգի բառերի դերը հիշյալ լեզուների բառային կազմի ընդարձակման գործում:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature