Армяне Черноморского округа в 1920—1928 гг. - В. Л. Адобашьян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Առաջնորդվելով ազգային հարցի լուծման լենինյան սկզբունքներով, Կուբանա-Սևծովյան մարզի կուսակցական և սովետական մարմինները սովետական իշխանության հաստատման առաջին իսկ օրերից զգալի աշխատանք ծավալեցին երկրամասում բնակվող հայերի շրջանում, 1920 թ. գարնանը կուսակցության և կոմերիտմիության մարզկոմներին և մարզի ժողովրդական կրթության բաժնին կից կազմակերպելով ազգային փոքրամասնությունների, որոնց թվում և հայկական ենթաբաժինները:
Keywords: History; Modern History; D History; AD Armenian Diaspora