Общественное богатство—экономическая категория развитого социализма - К. А. Торосян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Հասարակական հարստությունը հասարակայնորեն անհրաժեշտ առարկայացած աշխատանքի արդյունք է, որը պայմանավորված է առկա տնտեսական հարաբերությունների ամբողջ համակարգով: Ուսումնասիրությունը ցույց է տալիս, որ այն կապված է հասարակության զարգացման տարբեր աստիճանների և մարդկանց հանրության ձևերի հետ: Ազգային հարստությունը, որը ձևավորվել է կապիտալիզմի օրոք, զարգացած սոցիալիզմի պայմաններում վերաճել է սովետական ժողովրդի հասարակական հարստության:
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory