Язык, языки и мышление - Н. Л. Абрамян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Լեզվի և մտածողության փոխհարաբերության հարցը ավանդական պրոբլեմ է փիլիսոփայության համար: Հին ժամանակներից մինչև այսօր հարցի լուծումը տատանվել է երկու ծայրահեղությունների միջև՝ մտքի և խոսքի միաձուլում, նույնիսկ նույնացում կամ դրանց լիակատար բաժանվածություն և խզում:
Keywords: B Philosophy; Psychology; Religion; Philology; Linguistics; Language and Literature; B Philosophy