Проблема сюжета в советском литературоведении - Т. А. Щепакова-Григорян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ժամանակակից սովետական գրականագիտության մեջ գոյություն ունեն հակասական հայացքներ «սյուժե» հասկացողության բնույթի և ծավալի վերաբերյալ: Գրականագետներից ոմանք սյուժեի տակ հասկանում են գեղարվեստական ստեղծագործության հիմնական իրադարձությունների կմախքը, սխեման, համակարգը: Մյուսները այն համարում են կոմպոզիցիայի (կառուցվածքի) ձևերից մեկը, «կոմպոզիցիայի» տակ հասկանալով գեղարվեստական ստեղծագործության ամբողջ բարդ միավորը:
Keywords: Literature; Philology; Linguistics; Language and Literature