Из истории формирования рабочего класса на строительстве дорог в Восточной Армении - О. С. Баликян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
XIX դ. վերջին և XX դ. սկզբին Արևելյան Հայաստանի գյուղացիության շերտավորման և աղքատացման հետևանքով շատ գյուղացիներ գոյության միջոցներ որոնելու համար ստիպված էին դիմելու արտագնացության և մասնակցելու Երևանի նահանգում ու Կարսի մարզում կառուցվող երկաթուղագծերի և խճուղային ճանապարհների շինարարությանը:
Keywords: History; Technology; Social history and conditions; Social problems; Social reform; Railroad engineering; D History; H Social Sciences; Highway engineering. Roads and pavements