Опера «Тигран» Алессандро Скарлатти - М. С. Хармандарян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Արևմտաեվրոպական օպերան բավական հարուստ է հայկական պատմական մոտիվներով: Գրականության մեջ, օրինակ, նշված է, որ Տիգրան II-ի մասին գրվել է 24 օպերա: Ա. Սկարլատիի «Տիգրան» օպերան թեև չի վերաբերում Տիգրան II-ին և ոչ էլ որևէ հայ իշխանավորի, բայց այն հանգամանքը, որ սկյութական արքայազնը՝ Տիգրանը, որդեգրվել է Հայաստանի թագավորի կողմից և որպես քաջ զինվոր դաստիարակվել Հայաստանում, խոսում է այն մասին, որ նշված օպերան նույնպես կապված է հայ պատմական թեմատիկայի հետ:
Keywords: M Music and Books on Music; M Music