Общинный сход в системе социальной организации армянской сельской общины пореформенного периода - М. В. Акопян (ՀՀ ԳԱԱ հրատ.)
Ետռեֆորմյան շրջանի հայկական գյուղական համայնքը կարիք էր զգում ինքնավարության մշտական ներկայացուցչական մարմինների, հանձինս համայնքի ժողովի, տանուտերի գլխավորությամբ գյուղական ընտրովի պաշտոնյաների և գյուղական դատարանի: Լինելով պետության սոցիալական կազմակերպության ստորին վարչական օղակը, հայկական գյուղական համայնքը ետռեֆորմյան շրջանում այլևս ինքնուրույն չէր և ստորադասված էր պետությանը:
Keywords: History; Modern History; Social history and conditions; Social problems; Social reform; D History; H Social Sciences