Сопоставительный анализ залоговых форм английского и армянского глагола - А. A. Асмангулян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Անգլերենում կրավորականի սեռաձևի և երկրորդ դերբայով կազմված բաղադրյալ անվանական ստորոգյալի համանունության հետևանքով դժվարություններ են առաջանում նշված կառուցվածքի քերականական իմաստների սահմանազատման կապակցությամբ: Հայերենը անգլերենի կրավորական կառուցվածքում հանդես եկող տարբեր քերականական իմաստների արտահայտման համար օգտվում է երկու տարբեր քերականական միջոցներից (հարակատար դերբայ+եմ կառուցվածք և «վ» ածանցով կազմված բայական պարզ կամ բաղադրյալ սեռաձևերի հակադրություն՝ գրված է, գրվում է):
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature