Цвет в средневековой архитектуре Армении - В. А. Хачатрян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Սովետական Հայաստանի տարածքում գտնվող միջնադարյան ճարտարապետական հուշարձանների ուսումնասիրությունը բերում է այն եզրակացության, որ գույնը գոյություն է ունեցել հորինվածքի ծավալային, տարածական կառուցվածքի և այլ բաղադրատարրերի հետ մեկտեղ և ծառայել է իբրև ճարտարապետական հուշարձանների գեղարվեստական կերպարի լիարժեք ստեղծման աղբյուր:
Keywords: Fine Arts; Architecture