Гоголевское в сатире Р. Патканяна - Е. А. Алексанян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ռ. Պատկանյանի երգիծաբանական ստեղծագործության ուսումնասիրությունը նրա անհատականությունը բացահայտելով հանդերձ, նոր լույս է սփռում հայ գրականության մեջ երգիծանքի պատկերման բնույթի և ազգային առանձնահատկությունների վրա ընդհանրապես: Այս առումով հետաքրքիր է ռուս գրականության, առաջին հերթին Գոգոլի գեղարվեստական փորձին դիմելը, որը որոշ առումով մոտ է Պատկանյանի երգիծանքին:
Keywords: Literature; Language and Literature