Семейная обрядность русского населения Армении - И. В. Долженко (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Գուգարքի շրջանի Լերմոնտովո գյուղը (անցյալում Վոսկրեսենկա) հիմնվել է 1844 թ., Տամբովի նահանգի Մորշանսկի գավառի ռուս գաղթականների (մոլոկանների) կողմից: Հետագայում այստեղ հաստատվեցին մոլոկանների որոշ ընտանիքներ նաև Սարատովի նահանգից: Նորաբնակները քիչ էին ենթարկվում տեղի հայկական ազդեցությանը և աշխատում էին պահպանել իրենց տնտեսության, կենցաղի ու ընտանեկան սովորույթները:
Keywords: History; Ethnography; Geography; Anthropology; Recreation; GT Manners and customs