К истории армяно-византийских отношений XII в. (по данным сфрагистики) - В. С. Шандровская (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Լենինգրադի պետական էրմիտաժում պահվող բյուզանդական արճճե բազմահազար կնիքների թվում կան այնպիսինները, որոնք պատկանելիս են եղել հայազգի գործիչների՝ Թոդորականների, Մխիթարների, Դալասսենոսների, Ռուբինյանների, Քուրդիկների, Վահրամյանների և այլն: Սույն քննությամբ ուսումնասիրողների ուշադրությանն ենք ներկայացնում այդ կնիքներից երկուսը:
Keywords: Medieval History