Интернациональное единство защитников Кавказа - А. Н. Мкацаканян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Հայրենական պատերազմի ժամանակ գերմանա-ֆաշիստական զավթիչները ծրագրել էին գրավել Կովկասը, ցրել սովետական հանրապետությունները և ստեղծել «Կովկաս ռեյխսկոմիսարիատ», որն, ըստ էության, լինելու էր գեներալ-նահանգապետություն: Կովկասի գրավման ու գաղութացման բոլոր մանրամասները ձևակերպված էին Գյորինգի կազմած «Կանաչ թղթապանակ» պլանում:
Keywords: History; World War II; D History