Элементы представлений о внутреннем строении Земли у обитателей Армянского нагорья (по материалам фольклора) - В. М. Маноян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Երկրի ներքին կառուցվածքի վերաբերյալ պատկերացումների սաղմերը Հայկական լեռնաշխարհի բնակիչների մոտ երևան են եկել դեռևս նախապատմական շրջանում: Սկզբնական շրջանում այդ պատկերացումները ոչ թե Երկրի ներքին կառուցվածքը հասկանալու ուղղակի փորձերի արդյունք էին, այլ բխում էին բնության մի այլ առեղծվածի բացատրությունից. այն է՝ որտեղ են բնակվում մեռյալների հոգիները:
Keywords: Geography; Anthropology; Recreation; Folklore