К вопросу о позиции Турции во второй мировой войне (июнь—декабрь 1941 г.) - Рипсиме Корхмазян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Թուրքիայի դիրքորոշումը, որ պաշտոնապես ձևակերպվել էր 1939 թ. անգլո-ֆրանս-թուրքական դաշնակցային պայմանագրով, 1941 թ. ամռան սկզբին մեծ փոփոխություններ կրեց: 1941 թ. հունիսի 18-ին Գերմանիայի հետ կնքելով բարեկամության և չհարձակման պայմանագիր, Թուրքիան ՍՍՀՄ-ի դեմ գերմանական ագրեսիայի նախօրյակին առերևույթ գրավեց չեզոք դիրք՝ բարենպաստ Գերմանիայի համար:
Keywords: History; Political Science; World War II; D History; J Political Science