Закон спроса и предложения при социализме - Александра Мазурова (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Սոցիալիզմի ժամանակ, ապրանքա-դրամական հարաբերությունների պայմաններում արտադրության և սպառման կապն իրագործվում է հիմնականում պահանջարկի և առաջարկի միջոցով: Դրա համար էլ պահանջարկի և առաջարկի օրենքը հանդես է գալիս որպես այն միջնորդավորող օղակներից մեկը, որոնց միջոցով սոցիալիզմի հիմնական տնտեսական օրենքը և սպառման աճի օրենքը ներգործում են արտադրության և սպառման վրա:
Keywords: H Social Sciences; Economic Theory