Фонемная система армянского языка и некоторые вопросы транскрипции - Амалия Хачатрян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Գիտական ու մշակութային կապերի աննախընթաց զարգացման հետևանքով ավելի ու ավելի մեծ ծավալ է ստանում թարգմանական գրականությունը, որն ընդգրկում է կյանքի բոլոր բնագավառները, այս կապակցությամբ մեծ դժվարություններ են առաջանում անձնանունների, տեղանունների և բազմաթիվ այլ չթարգմանվող բառերի տառադարձման հարցում:
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature