Дифракционные поля и поля зарядов, выраженные через Вектор Герца в электродинамике - Балян, М. К.
В первой части данной работы с помощью найденной векторной функции Грина электромагнитное поле в произвольным образом выбранном объеме представлено в векторной форме с помощью поверхностных и объемных интегралов, причем поверхностные интегралы описывают дифракцию поля, создаваемого внешними к объему зарядами, а объемные интегралы описывают поля, создаваемые зарядами, движущимися внутри объема. Для функции Грина была использована одна из двух найденных форм. В этой работе получены выражения для электромагнитного поля с использованием второй формы найденной функции Грина. При использовании второй формы векторной функции Грина поля зарядов, движущихся внутри объема, выражаются через обобщенный вектор Герца. Полученные в этой работе выражения имеют свои преимущества для определения полей в выбранном объеме. Նախորդ աշխատանքում, օգտագործելով գտնված վեկտորական Գրինի ֆունկցիան, էլեկտրամագնիսական դաշտերը կամայական վերցված ծավալում ներկայացված են վեկտորական տեսքով՝ օգտագործելով մակերևույթային և ծավալային ինտեգրալներ, ընդ որում մակերևութային ինտեգրալները նկարագրում են դիֆրակցված դաշտը, որը ստեղծվել է ծավալից դուրս գտնվող լիցքերով, իսկ ծավալային ինտեգրալները նկարագրում են ծավալում շարժվող լիցքերի կողմից ստեղծված դաշտերը: Գրինի ֆունկցիայի համար օգտագործվել է գտնված երկու ձևերից մեկը։ Այս աշխատանքում էլեկտրամագնիսական դաշտերի արտահայտություններն ստացվում են՝ օգտագործելով գտնված Գրինի ֆունկցիայի երկրորդ ձևը։ Վեկտորական Գրինի ֆունկցիայի երկրորդ ձևն օգտագործելիս ծավալի ներսում շարժվող լիցքերի դաշտերն արտահայտվում են ընդհանրացված Հերցի վեկտորով։ Աշխատանքում ստացված արտահայտություններն ունեն իրենց առավելությունները ընտրված ծավալում դաշտերը որոշելու համար։ In the first part of this work, using the found vector Green's function, the electromagnetic fields in an arbitrary chosen volume are presented in vector form using surface and volume integrals, at that the surface integrals describe the diffraction of the field of charges external to the volume, and the volume integrals describe the fields of the charges, moving within the volume. For the Green's function, one of the two found forms was used. In this work, expressions for the electromagnetic fields are obtained using the second form of the found Green's function. When using the second form of the vector Green's function, the fields of charges moving inside the volume are expressed in terms of the generalized Hertz vector. The expressions obtained in this work have their advantages for determining the fields in a selected volume.
Keywords: Физика; Электродинамика