Большевистские организации Закавказья — образец интернационального сплочения трудящихся - К. А. Мамиконян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
XX դ. սկզբին Անդրկովկասում գործող բոլշևիկյան կազմակերպությունները հսկայական աշխատանք էին կատարում ժողովուրդների բարեկամության, պրոլետարական ինտերնացիոնալիզմի և ազգային հարցի լենինյան լուծման ուղղությամբ: Վ. Ի. Լենինը բազմիցս նշել է նրանց փորձի խոշոր նշանակությունը և այն օգտագործել ազգայնական հոսանքների դեմ մղվող պայքարում:
Keywords: History; D History; J Political Science; JPP Political Parties