Պատմական բառագիտություն (Ձևույթաբանություն և տարրաբանություն) - Մկրտչյան, Էդուարդ («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
Հոդվածում ցույց ենք տվել, որ հայերենի բառակազմության պատմական քննության առաջին փորձը կատարել է Մարո Մուրադյանը 1970-ականին: Այդ հայեցակետով բացահայտվում են բառերի կառուցվածքային տարրերը և ամեն մի փուլում կատարված փոփոխությունները, ինչպես նաև երկու տեսակ փոփոխակ միավորները՝ գործուն և ոչ գործուն փոփոխա տարրերը, նրանց ձևույթաբանական և իմաստային դրսևորումները, տարրորոշման սկզբունքը, օժանդակ տարրերի գործառությունը և այլն: В статье мы показали, что первая попытка исторической экспертизы армянского словообразования была предпринята Маро Мурадяном в 1970-х годах. С этой точки зрения выявляются структурные элементы слов и производимые на каждом этапе изменения, а также два типа переменных единиц: активные и неактивные переменные элементы, их морфо-семантические проявления, принцип декомпозиции, функция вспомогательных элементов и др. From this point of view, there are revealed the structural elements of words and the changes made at each stage, as well as two types of variable units: active and inactive variables, their morphemic and semantic manifestations, the principle of distinction, the function of auxiliary elements, etc..
Keywords: Լեզվաբանություն