Гендерное равенство и экономический рост: взаимообусловленность показателей - Мкртчян, Манушак («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
Как важная составляющая социально-экономического развития в стратегиях развития международных организаций воспринимается проблема гендерного равенства, являющаяся важным социальным измерением стабильного человеческого развития. Гендерное равенство становится важным рычагом развития, способствуя экономическому росту страны, снижению бедности и эффективному государственному управлению. На международном уровне важным показателем гендерного равноправия считается участие женщин и мужчин в политике. Ярким примером тому служит распределение позиций в органах государственного управления практически во всех странах. Որպես միջազգային կազմակերպությունների զարգացման ռազմավարություններում սոցիալ-տնտեսական զարգացման կարևոր բաղադրիչ՝ ընկալվում է գենդերային հավասարության խնդիրը, որը մարդկային կայուն զարգացման կարևոր սոցիալական հարթություն է։ Գենդերային հավասարությունը դառնում է զարգացման կարևոր լծակ՝ նպաստելով երկրի տնտեսական աճին, աղքատության կրճատմանը և արդյունավետ պետական կառավարմանը։ Միջազգային մակարդակում կանանց և տղամարդկանց մասնակցությունը քաղաքականությանը համարվում է գենդերային հավասարության կարևոր ցուցիչ։ Դրա վառ օրինակը պետական կառավարման ոլորտում պաշտոնների բաշխումն է: As an important component of socio-economic development in the development strategies of international organizations, the problem of gender equality is perceived, which is an important social dimension of stable human development. Gender equality is becoming an important lever of development, contributing to the country's economic growth, poverty reduction and effective public management. At the international level, the participation of women and men in politics is considered an important indicator of gender equality. The prime example of this is the distribution of posts in the sphere of public management.
Keywords: Экономика