Արևմտահայ պոեզիան՝ Վլադիմիր Կիրակոսյանի գնահատմամբ - Նիկողոսյան, Արքմենիկ («Դիզակ պլյուս» հրատարակչություն)
Հոդվածում վերլուծվում և գնահատվում է Վլադիմիր Կիրակոսյանի «Արևմտահայ պոեզիան 1890-1907 թթ.» մենագրությունը՝ որպես արևմտահայ պոեզիայի համակարգված գնահատման օրինակ։ Ընդգծված են այս մենագրության բոլոր առավելությունները նախորդ ուսումնասիրությունների համեմատ։ Ցուցադրված են Վլադիմիր Կիրակոսյանի մեթոդաբանական նորամուծությունները, արևմտահայ պոեզիայի վերլուծության մոտեցումների առանձնահատկությունները։ В статье анализируется и оценивается монография Владимира Киракосяна «Западноармянская поэзия 1890-1907 годов» – как пример системной оценки западноармянской поэзии. Выделены все преимущества данной монографии по сравнению с предыдущими исследованиями. Демонстрируются методологические новации Владимира Киракосяна, особенности его подходов к анализу западноармянской поэзии. The article analyzes and evaluates the monograph of Vladimir Kirakosyan "Western Armenian Poetry of 1890-1907" as an example of a systemic assessment of Western Armenian poetry. All the advantages of this monograph in comparison with previous studies are highlighted. The methodological innovations of Vladimir Kirakosyan, the peculiarities of his approaches to the analysis of Western Armenian poetry are demonstrated.
Keywords: Գրականագիտություն