О болгарском войске в Васпуракане в последних годах царства Арцрунидов - Р. М. Бартикян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Բյուզանդական պատմիչ Սկիլիցայի տվյալների համաձայն, Վասիլ Բ կայսրը բուլղարական Մոգլենա քաղաք-ամրոցը (Մակեդոնիա) 1015 թ. երկրորդ կեսում գրավելուց հետո գերի ընկած և «զենք կրելու ընդունակ բուլղարներին ուղարկեց Վասպուրական»: 1016 թ. դեսպանությամբ Կոստանդնուպոլիս է գալիս Վասպուրականի թագավոր Սենեքերիմի որդի Դավիթը: Ուսումնասիրողները գտնում են, որ Դավիթը Վասիլ Բ կայսեր հետ հենց 1016 թ. համաձայնության եկավ Վասպուրականը Սեբաստիայի հետ փոխանակելու մասին:
Keywords: History; Medieval History; D History