Страны-лидеры в области развития электронного правительства: чему можно у них научиться? - Барсегян, Аракся (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
В настоящее время реализация концепции электронного правительства является важным фактором повышения эффективности государственного управления. Она позволяет обеспечить повышение качества предоставления услуг, доступности, оперативности, а также максимально приближает граждан к государству. В этом контексте считаем важным изучить опыт стран-лидеров в области электронного правительства, раскрыть секреты их успеха и попытаться их внедрить, адаптировать в менее развитых странах с точки зрения электронного правительства. Ներկայում էլեկտրոնային կառավարման հայեցակարգի ներդրումը պետական կառավարման արդյունավետության մակարդակի բարձրացման կարևորագույն գործոն է, որը թույլ է տալիս ապահովել ծառայությունների մատուցման որակի բարձրացում, մատչելիություն, արդյունավետություն, ինչպես նաև քաղաքացիներին հնարավորինս մոտեցնում է պետությանը: Այս համատեքստում կարևոր ենք համարում ուսումնասիրել էլեկտրոնային կառավարման ոլորտի առաջատար երկրների փորձը, բացահայտել նրանց հաջողության գաղտնիքները և փորձել դրանք ներդնել, համապատասխանեցնել էլեկտրոնային կառավարման տեսանկյունից նվազ զարգացած երկրներում: Currently, the implementation of the concept of e-government is an important factor in improving the efficiency of public administration. It enables an increase in the quality of service provision, accessibility, responsiveness, as well as brings citizens as close as possible to the state. In this context, we consider it important to study the experience of the leading countries in the field of e-government, reveal the secrets of their success and try to implement them, adapt them in less developed countries in terms of e-government.
Keywords: Образование; Инновации