Network Management Automation Through Virtualization - Manasyan, Arusyak D. (Изд-во НАН РА)
The study aims to develop methods for automating network management by analyzing its virtual counterpart. The paper substantiates the relevance of this approach, identifies the advantages and disadvantages, highlights the existing problems, and suggests ways to solve them. As a result, the effectiveness of network virtualization was shown by the example of an experimental network. Հետազոտության նպատակն էր մշակել ցանցի ղեկավարման ավտոմատացման մեթոդներ՝ վերլուծելով դրանց վիրտուալ անալոգը: Աշխատանքում հիմնավորվում է այս մոտեցման արդիականությունը, վեր են հանվում առավելություններն ու թերությունները, ընդգծվում են առկա խնդիրները և առաջարկվում են դրանց լուծման ուղիներ։ Արդյունքում ներկայացվել է ցանցերի վիրտուալացման արդյունավետությունը՝ փորձնական ցանցի օրինակով: Цель исследования заключалась в разработке методов автоматизации управления сетью путем анализа ее виртуального аналога. В работе обосновывается актуальность такого подхода, выявляются преимущества и недостатки, подчеркиваются существующие проблемы и предлагаются пути их решения. В результате была показана эффективность виртуализации сети на примере пилотной сети.
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science