Proof Complexity of Hard-Determinable Balanced Tautologies in Frege Systems - Chubaryan, Anahit A. (Изд-во НАН РА)
Hard-determinable property and balanced property of tautologies are specified as important properties in the study of proof complexities formerly. In this paper hard-determinable and balanced properties are studied together. It is shown that some sequences of hard determinable balanced tautologies have polynomially bounded Frege proofs. Նախկինում նույնաբանությունների դժվար-որոշելիության հատկությունը և բալանսավորված լինելու հատկությունը առանձնացվել էին որպես կարևոր հատկություններ արտածումների բարդությունների ուսումնասիրություններում: Այս հոդվածոմ դժվար-որոշելիության և բալանսավորված լինելու հատկությունները ուսումնասիրվում են համատեղ: Ապացուցվել է, որ դժվար-որոշելի բալանսավորված նույնաբանությունների մեկ դասի համար արտածումները Ֆրեգեի համակարգերում բազմանդամորեն սահմանափակ են: Ранее свойство трудно-определяемости и свойство балансированности тавтологий были выдлены как важные свойства в исследованиях сложностей выводов. В настоящей статье свойства трудно-определяемости и балансированности изучаются совместно. Доказана полиномиальная ограниченность выводов в системах Фреге для некоторого класса трудно-определяемых балансированных формул.
Keywords: Mathematical cybernetics; Computer science