Հայաստանյան մակրոմիջավայրը՝ Եվրասիական զարգացման բանկի գնահատմամբ. գերազանցված սպասելիքներ - Պետրոսյան, Նարինե (ՀՊՏՀ «Տնտեսագետ» հրատ․)
Եվրասիական զարգացման բանկը (ԵԱԶԲ) ամենամսյա կտրվածքով կատարում է ուսումնասիրություններ ԵԱՏՄ անդամ երկրների մակրոտնտեսական միջավայրի վերաբերյալ, վերլուծում և գնահատում է հնարավոր զարգացումները։ Կառույցի սեպտեմբերյան զեկույցը ներառում է ՀՀ հիմնական մակրոտնտեսական ցուցանիշների վիճակագրությունը, ըստ որի՝ ընդհանուր անկման համապատկերում նկատվում է ՀՀ տնտեսական ակտիվության ցուցանիշի շարունակական աճի միտում։ Որո՞նք են նման զարգացումների հիմնական խթանները, ինչպե՞ս է ԵԱԶԲ-ն մեկնաբանում դրանք, և ի՞նչ պետք է ակնկալել ապագայում։ Евразийский банк развития (ЕАБР) ежемесячно проводит исследования, анализ и оценку возможного развития макроэкономической среды и развития стран-членов - Армении, России, Беларуси, Казахстана, Кыргызстана, Таджикистана. Сентябрьский отчет структуры включает в себя статистику основных макроэкономических показателей РА, в которой на фоне общего снижения наблюдается постоянный рост индекса экономической активности РА. Каковы основные драйверы этих разработок, как они интерпретируются ЕАБР и чего ожидать от будущих перспектив? The Eurasian Development Bank (EDB) conducts studies, analyzes and evaluates possible developments on the macroeconomic environment and developments of the member countries - Armenia, Russia, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan - on a monthly basis. The September report of the structure includes the statistics of the main macroeconomic indicators of the RA, in which, against the background of the general decline, a continuous increase in the economic activity index of the RA is observed. What are the main drivers of these developments, how are they interpreted by the EDB and what to expect from future developments?
Keywords: Ֆինանսական համակարգ