Եղանակավորող բառերն ըստ կազմության - Վ. Գ. Ավագյան (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Модальные слова современного армянского языка по своей структуре делятся на: 1. Корневые (собственно корневые—բուն արմատական՝ արդ, սոսկ, զեթ, այո, թող, մի, условно-корневые—պայմանական արմատական՝ իբր, հապա, բաս, երևի, ոչ). 2. Аффиксальные (префиксально-суффиксальные) — ածանցավոր՝ անշուշտ, դժբախտաբար, հավանորեն, հատկապես. 3. Предложные-նախդրավոր՝ ըստ երևույթին, ի դեպ, ընդսմին, առհասարակ. 4. Сложные—բարդ՝ առհասարակ.
Keywords: Philology; Linguistics; Language and Literature