Страничка из истории армянского женского образования в России - Ж. А. Ананян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Դավիթ Շահինյանցի (Մարիետա Շահինյանի պապը) հոդվածում, որը ռուսերեն հրապարակվում է առաջին անգամ, արծարծվում է XIX դ. 60-ական թվականների հայ հասարակությանը հուզող կանանց կրթության պրոբլեմը: Պատմելով Գրիգորիոպոլում 1868 թ. հիմնադրված հայկական իգական դպրոցի մասին (որն ի դեպ Ռուսաստանում առաջիններից մեկն էր), հեղինակը շեշտում է կրթական գործի կարևոր նշանակությունը ժողովրդի լուսավորության, առաջադիմության և իմացական զարգացման գործում:
Keywords: L Education; History of education