Пережиточные формы собраний стариков у армян - Л. М. Варданян (ՀՍՍՀ ԳԱ հրատ․)
Ծերունիների հավաքների վերապրուկային ձևերը հայերի մեջ պահպանվում էին մինչ XX դ. առաջին քառորդը, իսկ առանձին դեպքերում՝ նույնիսկ ավելի ուշ: Օդա նստելու սովորությունը տարածված է եղել պատմա-ազգագրական տարբեր շրջաններում: Հավաքները խմբավորել են միայն որոշակի տարիքի տղամարդկանց, ունեցել իրենց վայրը և ժամանակը:
Keywords: History; Ethnography; Geography; Anthropology; Recreation; GT Manners and customs